Deurklinken Aankopen: Wat Moet Ik Weten?

deurklinken

In dit artikel zal uitgelegd worden wat u moet weten bij het aanschaffen van een deurklink. Wat komt erbij kijken en hoe kunt u ervoor zorgen dat u de meest geschikte deurklink vindt?

Sloten

Om de kruk omhoog te houden, zal het slot nog voldoende veerkracht nodig hebben. Controleer dus of dit bij het slot van geval is. Wanneer dit niet het geval is, kunt u het best direct het slot vervangen. Als het slot niet voldoende veerkracht heeft om de krukken omhoog te houden, zullen de veren die in de krukken zijn ingebouwd, sneller hun kracht verliezen.

Deurdikte

Als uw deur dikker is dan 50mm, zijn de patentbouten en krukstift te kort. Let hier dus op! U dient in dit geval een extra lange krukstift en patentbouten aan te schaffen.

Patentboutgaten

De meeste krukken worden bevestigd door middel van een patentbout. Dit is belangrijk door de stevigheid hiervan. De patentbout schroeft u aan beide kanten in de deur, door het voorgeboorde gat. De patentbout bestaat uit twee delen. Het ene deel kan in het andere deel geschroefd worden zodat de bout dus op elke deur met een maximale diameter van 50mm past.

De patentbouten gaan dwars door de deur heen en de rozetten worden met elkaar verbonden, doordat de rozetten geveerd zijn en niet mogen draaien als de kruk naar beneden gaat. Het is van belang om daarop te letten, de oudere sloten bevatten namelijk geen gaten in de slotkast waar de patentbouten doorheen kunnen.

In het geval van een oud slot, kunt u beter een ander slot monteren met gaten voor patentbouten. Als u dit niet wilt, kunt u ervoor kiezen om rozetten niet met een patentbout vast te zetten maar ze direct vast te schroeven in het hout.

In dit geval zullen de rozetten zwakker zijn en kan er na een tijd speling tussen de deur en het rozet ontstaan.

Design

Er zijn tegenwoordige duizenden verschillende deurklinken. Elke deurklink is anders en u kunt kiezen welke het best bij uw deur past. Er zijn verschillende soorten deurklinken. Deurklinken van Tonic Line bijvoorbeeld zijn strak van lijn, functioneel en eenvoudig van vorm. Bovendien hebben ze een moderne, tijdloze uitstraling en zijn ze gemaakt van duurzaam materiaal. De perfecte balans. Het kan een aanvulling zijn op de stijl van uw deur.

RVS (ook inox genaamd) deurklinken zijn erg populair en bevatten een legering van koolstof, chroom en ijzer. In welke verhouding deze aanwezig zijn, bepaalt de mate van roestvastheid van de deurklink.

Tot slot kunt u ondermeer ook kiezen voor een retro deurklink. Deze weergeeft de klassieke schoonheid. Deurklinken uit de jaren ’20 en ’30 zijn over het algemeen deurklinken van robuust materiaal en zijn bewerkt tot een prachtige, klassieke deurklink.