Eenvoudige renovatie? Kies de juiste deurkrukken!

Zink-Aluminium AH009 en rosas standaard zwartMerkt u dat de uitstraling van uw woning niet meer echt past bij uw huidige smaak? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen!

Vaak wordt gedacht dat het aanpassen van de uitstraling van bijvoorbeeld een keuken om een volledige renovatie vraagt, waarbij in het uiterste geval de gehele keuken direct moet worden vervangen.

De hoge kosten die een dergelijke renovatie met zich meebrengt, weerhouden mensen er vaak van om deze stap te zetten.

Gelukkig is er ook een hele laagdrempelige en goedkope manier om de uitstraling van uw (net gekochte) woning aan te passen naar uw eigen smaak.

Door gebruik te maken van deurkrukken, ook wel deurbeslag genoemd, kunt u de aanpassingen ook nog eens eenvoudig zelf doorvoeren. Benieuwd geworden? We vertellen u er graag meer over!

Wat is deurbeslag precies en hoe kan ik dit inzetten in mijn woning?

U heeft er waarschijnlijk nog niet eerder bij stilgestaan dat de uitstraling van het deurbeslag in uw woning één van de belangrijkste factoren is bij de interpretatie van de sfeer van uw gehele woning. Maar wat is deurbeslag nu precies?

Deurbeslag, ook vaak ‘deurkrukken’ genoemd, zijn de hendels die aan kasten en deuren wordt gemonteerd. Wanneer u bijvoorbeeld een keuken laat plaatsen, dan is deze altijd voorzien van (standaard) deurbeslag. Bij de aanschaf van een nieuwe keuken kunt u zelf aangeven wat voor soort deurbeslag bij uw smaak past.

Koopt of huurt u echter een nieuwe woning? Dan is de kans groot dat het geplaatste deurbeslag perfect past bij de smaak van de oude bewoners, maar niet helemaal past bij uw smaak.

Deurkrukken: het geheime wapen voor een unieke uitstraling

Deurbeslag ziet u niet alleen terug in de keuken, maar bijvoorbeeld ook aan toegangsdeuren zoals uw voordeur, achterdeur of tussendeuren. Ook komt deurbeslag terug in het meubilair van uw badkamer of slaapkamer, waar meestal ook kasten worden geplaatst. Deurbeslag bepaalt voor een groot gedeelte wat de uitstraling van uw gehele woning is.

Het zou bijvoorbeeld raar zijn om uw woning in te richten met vintage meubelen en hier vervolgens modern deurbeslag op te plaatsen. Juist door in dit geval te kiezen voor vintage of retro deurbeslag, kunt u de stijl perfect doorvoeren door uw hele huis.

Het kopen van de juiste deurkrukken? Keuzestress!

Net als het inrichten van een woning, is het kiezen van de juiste deurkrukken een kwestie van smaak. Vaak weten mensen wel wat ze absoluut niet mooi vinden, maar blijkt het omschrijven en samenstellen van een stijl die perfect past bij hun persoonlijke smaak nog een echte uitdaging te zijn.

Om de juiste deurkrukken voor uw woning te kunnen vinden, is het van belang dat u voor uzelf eerst duidelijk heeft welke uitstraling u graag wilt meegeven aan uw woning.

Zo kunt u bijvoorbeeld de voorkeur hebben voor een moderne uitstraling, maar ook een vintage uitstraling heeft de laatste jaren steeds vaker de voorkeur. Vaak zijn meubels die u aanschaft voorzien van deurkrukken die redelijk goed bij te stijl passen. Zo zullen moderne meubels vaak ook voorzien zijn van modern deurbeslag.

Toch komt het vaak voor dat het deurbeslag niet helemaal past bij de persoonlijke smaak.

Hoe kies ik de juiste deurkrukken?

Deurbeslag bestaat in allerlei soorten en maten. Het is hierdoor vaak lastig om een gedegen keuze te maken waar u echt tevreden over bent. Op het moment dat u al duidelijk heeft wat de uitstraling van de woning moet worden, dan kunt u al een eerste grondige selectie maken.

Toch nog aan het twijfelen wat voor soort deurkrukken bij uw stijl past? Overleg eens met de mensen in uw omgeving! Het positieve nieuws dat een keuze nooit goed of fout is. Ook bij het kopen van de juiste deurkrukken gaat het welbekende spreekwoord op dat over smaak niet te twisten valt.

Keuze uit meer modellen? Bestel deurbeslag online!

Deurbeslag is typisch één van die dingen die u eenvoudig online kunt bestellen. Niet alleen heeft u bij het online bestellen van deurkrukken de keuze uit veel meer modellen, ook kunt u eenvoudig de prijzen met elkaar vergelijken.

Heeft u een unieke smaak?

Dan is de kans veel groter dat u online passend deurbeslag kunt vinden dan wanneer u naar een fysieke winkel gaat. Zeker wanneer u graag goedkoop uw woning wilt renoveren, speelt de prijs van het deurbeslag ook een grote rol. Vaak blijkt het online kopen van deurbeslag ook nog eens een stuk goedkoper te zijn.